Newest

  • Fun Spades: Bridging Tradition and Innovation, A Journey Through Card Game Excellence

    Fun Spades rose as one of the leading forces in digital card gaming. With over millions of thousands of downloads, the app bridges tradition and innovation, offering diverse game modes, sleek interface, and social features. It celebrates the rich heritage of Spades while embracing modernity through updates and events. Looking ahead to 2024, the app's development team is gearing up for an exciting journey filled with innovative updates and features. As the realm of digital card gaming evolves, Fun Spades stands out as a captivating and intellectually stimulating choice for card game enthusiasts
  • 3X Upgrade! Meet with VOOPOO's New Super Pods ARGUS P2&G2

    VOOPOO, a leading innovator in the vaping industry, is delighted to introduce two new additions to its esteemed ARGUS Pod series - ARGUS P2 and ARGUS G2. The two new super pods come with a 3X upgrade, fully upgrading the user's vaping experience.
  • Powerful Tool in the Market - AXIS-VIP Account

    As time passes, we are quickly approaching the launch of the second phase of the Wealth Express program. Veenit Jindal, the CEO of the Asia-Pacific region at the U.S. Bancorp, after extensive market research and several rounds of negotiations, has finally selected AXIS as the brokerage firm for this collaboration. This decision will involve the public issuance of a certain number of VIP accounts. These accounts offer a range of powerful features, ensuring smooth sailing for the success of the Wealth Express program!
  • Wall Street's Indian Titan - Top Analyst Sanjay Patel

    Sanjay Patel was born in Surat.From an early age, Sanjay Patel demonstrated a strong interest in numbers and analysis. His father was an innovative teacher, and his mother was a social worker dedicated to improving the living conditions of the underprivileged.
  • Wall Street's Indian Titan - Top Analyst Sanjay Patel

    Sanjay Patel was born in Surat.From an early age, Sanjay Patel demonstrated a strong interest in numbers and analysis. His father was an innovative teacher, and his mother was a social worker dedicated to improving the living conditions of the underprivileged.
  • ISEKY Goddess Invitation NFT to be Listed on Xterio Platform, Offering Numerous Benefits

    As early as January 8th, ISEKY officially announced its entry into the Xterio platform and released a teaser video for its flagship product, ISEKY: Soul GPS. The video immediately captured the hearts of Web3 users. Within just one hour, a large number of participants flooded into ISEKY's Discord channel, and their enthusiasm even triggered Discord's protective measures, prompting ISEKY to temporarily halt new user registrations. Recently, ISEKY announced that the Goddess Invitation NFT will be listed on the Xterio platform on March 21st, once again attracting the attention of WEB3 users. Accor
  • A new giant on the global stage: ZIOPTO exchange reinvents digital trading

    ZIOPTO exchange, which has risen rapidly in the field of digital currency, recently announced its global expansion and diversification strategy. This strategy aims to further consolidate its position in the international market and promote global financial cooperation.
  • Trading innovation: ZIOPTO exchange user experience revolution

    ZIOPTO Exchange, an innovator in the field of cryptocurrency trading, recently launched a major upgrade to its user interface (UI), aiming to provide a more intuitive and easier-to-use trading experience. This upgrade marks ZIOPTO's in-depth understanding of customer needs and rapid response to market trends.
  • Powering Up Panel-Level Packaging! Capcon’s Die Bonder Wins Bulk Adoption by Internationally Leading IDM Giant

    Recently, Capcon’s large panel-level packaging die bonder,AvantGo L6 (Leo), has been adopted in bulk by an Internationally Leading IDM manufacturer and mass producer. It is believed that with the bulk application of AvantGo L6 by client, it will lead the panel-level packaging equipment towards maturity, laying a solid foundation for the development of the panel-level packaging industry and opening a new chapter of advanced packaging with low cost and high efficiency.
  • Wall Street's Indian Titan - Top Analyst Sanjay Patel

    Sanjay Patel was born in Surat.From an early age, Sanjay Patel demonstrated a strong interest in numbers and analysis. His father was an innovative teacher, and his mother was a social worker dedicated to improving the living conditions of the underprivileged.

Links

Kripto Piyasasının Gözden Geçirilmesi ve Beklentiler: En Büyük Kazanan Olmak için Doğru Yatırım Sektörünü Seçmek

2022-01-19    

Giriş: 2020 yılında DeFi furyasıyla birlikte birçok popüler kripto para para doğdu. Kripto endüstrisi 2021'de DeFi'den Chain Games'e ve NFT'lere kadar sıçramaya devam ederek NFT boğa piyasasını doğurdu. 2022'de yatırım yapılacak sektörleri tahmin etmeden önce kripto para endüstrisinde son iki yılda en popülerleri kısaca gözden geçiriyor ve onlardan öğrendiğimiz dersleri paylaşıyoruz.

 

1. 2021’deki NFT Çılgınlığı

NFT'lerin 2021'deki gelişimine Cryptopunks, CryptoKitties gibi eski NFT projelerinden her türlü yüksek fiyatlı NFT avatarlarına, sanat eserlerine, ünlülere ve kültürel IP'lere ve son olarak Metaverse ve oyunlara baktığımızda, NFT vazgeçilmez bir hale geldi. Mevcut Blockchain dünyasının bir parçası ve 2021 gerçekten NFT çılgınlığı yılı olarak adlandırılabilir.

31 Aralık 2021 itibariyle NFT'nin toplam piyasa değeri, yıl başındaki toplam piyasa değerinin (61.74 milyon dolar) 181 katı olan 11.152 milyar dolara ulaştı. 2021'e baktığımızda özellikle Temmuz'dan bu yana pazar 1.454.000 NFT sahibiyle, yılın başından itibaren yedi kat artarak değerleri 1 milyon doları aşan NFT’ler 882 balina adresiyle patlayıcı bir büyümeye girdi.

 

2021'de piyasa trendi devam etti ve fonlar DeFi, hayvan temalı kripto paralar, NFT'ler, GameFi vb. gibi çeşitli sektörlere akıyor. 2021'de MEXC Global'in hala çeşitli sektörleri keşfetmenin avantajlarından yararlandığını belirtmek zor değil. Bu nedenle kullanıcılar her zaman MEXC Global'de yüksek kaliteli ve trend olan ürünleri bulacaktır.

 

MEXC Research'e göre, 2021'de TOP10 para birimindeki artış esas olarak NFT/Gamefi/Metaverse/Public Chains'e (Altyapıya) yoğunlaştı. Bu yılki en popüler GameFi jetonlarından üçü GALA, AXS ve SAND idi. GALA %31.444 artışla ikinci sırada yer aldı. Daha düşük kazançlı diğer token’lar ise SHIB, AXS, SAND, MATIC, LUNA, FTM, SOL, ONE, MANA.

2021'de En Çok Kazanan İlk 10 Kripto Para

Kaynak: MEXC Research

2. 2020'de DeFi’nin İlk Yılı

Kripto dünyasının en hareketli alanı olan DeFi’nin ilk yılı olarak da bilinen 2020'de trend olan efsanevi kripto paraların büyük çoğunluğu piyasaya dahil oldu.

 

DeFi pazarı 2020 yılında hızla genişledi ve rekabet edebilmek için pazarda binlerce DeFi projesi ortaya çıktı. Bu DeFi projeleri genel olarak borç verme, merkezi olmayan borsalar, stablecoin'ler, oracle'lar ve türevlere ayrılabilir. Bu kategorilerin neredeyse tamamında Yearn.Finance'daki havuzlar, Compound'dan teminat kredisi, merkezi olmayan değişim Uniswap, stabilcoin USDT, ChainLink oracles, Synthetix Türevleri ve diğer projeler gibi yıldız öğeler bulunur.

 

DeFi'nin kullanıcı tabanı da 2020'de önemli ölçüde büyüdü. Aralık 2020 itibariyle, bağımsız adreslerin toplam sayısı, yılbaşından yaklaşık on kat daha fazla olan 1 milyonu aştı. Ancak her bir DeFi platformunun günlük aktif adreslerinin sayısı yıllık olarak yüzde 97’den fazla arttı.

DeFi varlık fiyatları da 2020'de ciddi artışlar gördü. DeFiLlama web sitesi verilerine göre 1 Ocak 2020'de TVL (toplam kilitli varlıklar) 630 milyon dolara ulaştı. Yine Haziran 2020'de keskin bir şekilde yükselmeye başladı. 1 Temmuz'da 1.9 milyar doları, 1 Ağustos'ta 4 milyar doları, 1 Eylül 2020'de 8 milyar doları aştı. 2020'nin sonunda ise DeFi'deki TVL yıllık %2.789 artış göstererek 18.2 milyar doları aştı.

 

MEXC Research'e göre piyasa değerine göre ilk 30'daki DeFi tabanlı kripto para biriminin değeri 2020'de ortalama %191.33 arttı. Ayrıca YFI ve BAND, yılın en iyi performans gösteren iki DeFi tabanlı varlığı olarak kayıtlara geçti. Bunların arasında yer alan YFI %2.407 ve BAND %2.224 arttı.

Source: MEXC Global

DeFi, 2020'de trend olan yatırım sektörüydü. Bu DeFi dalgasında MEXC Global, popüler DeFi projelerini listeleyen ilk şirket olarak listeleme keskinliğini gösterdi ve hak edilmiş kaliteli projeleri başlatan ilk istasyon oldu.

 

3. 2022’deki Beklentiler

2021’den sonra, 2022'de hangi kripto paralar abırsızlıkla beklenmeye değer? Bu makale aşağıdaki tahminlere sahiptir:

 

1. Web3.0

İnternet, Web1.0'dan Web2.0'a, basit bir statik masaüstü web sayfasından etkileşimli bir deneyime, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe ve pazar ekonomisine yükseltildi. Web 3.0, dünya çapındaki kullanıcılar tarafından demokratik olarak sahip olunan ve kontrol edilen açık, şifreli bir meta veri deposudur. Geleneksel İnternet dünyasının aksine, Web 3.0'daki verilerin değeri kişisel mülkiyete geri dönecektir. Web3.0'ın beş temel özelliği vardır: ademi merkeziyetçilik ve kısmi merkezileşme, merkezi olmayan otonom organizasyon (DAO), içerik görüntüleme, kişisel dijital kimlik ve dijital varlıkların mülkiyeti.

 

2. Cross-chain

Artan blok zinciri ekosistemiyle, farklı Blockchain ağları ve uygulama protokolleri arasındaki zincirler arası etkileşim ihtiyaçları giderek daha belirgin hale geliyor ve zincirler arası konular dikkati hak ediyor. Polkadot ve Cosmos gibi protokollere dayalı DeFi ürünleri, Conflux ve Algorand gibi yüksek performanslı halka açık zincirlerin DeFi işlemlerindeki performans darboğazlarını ele almak için faydalı girişimlerine odaklanırken, çapraz zincir teknolojisi aracılığıyla BTC üzerindeki hareketsiz varlıklarını ve kullanıcıları açar.

 

3. NFT Music Platforms

Bugün, Blockchain pazarındaki en büyük iki temettü, teknoloji temettü ve sermaye temettüsüdür. Eksik olan, yüksek kaliteli içerik üretkenliği ve yaratıcılığının yanı sıra daha geniş bir akış pazarıdır. Müzik endüstrisine, müzik notalarından plaklara ve İnternet Web2.0'a baktığımızda, tekelin neden olduğu müzik ikilemine bir çözüm yok: büyük albüm şirketleri ile şikayet eden müzisyenler arasında büyük bir uçurum var.

Aslında müzik endüstrisinin en çok ihtiyaç duyduğu şey, yüksek kaliteli içerik çıkışı ve hayran akışıdır. Blok zincirler, ademi merkeziyetçilik, izlenebilirlik ve kurcalamama özellikleriyle, müzik endüstrisinin tekel sorunlarının üstesinden gelmesi için harika bir araç olan ve birbirini tamamlayabilen, merkezi olmayan ve parçalanmış telif haklarının otomatik olarak dağıtılmasını sağlayabilir.

Bugün, blockchain pazarındaki en büyük iki temettü, teknoloji temettü ve sermaye temettüsüdür. Eksik olan, yüksek kaliteli içerik üretkenliği ve yaratıcılığının yanı sıra daha geniş bir akış pazarıdır. Müzik endüstrisine, müzik notalarından plaklara ve İnternet Web2.0'a baktığımızda, tekelin neden olduğu müzik ikilemine bir çözüm yok: Büyük albüm şirketleri ile şikayet eden müzisyenler arasında büyük bir uçurum var.

Aslında müzik endüstrisinin en çok ihtiyaç duyduğu şey, yüksek kaliteli içerik çıkışı ve hayran akışıdır. Blokchain ağları, ademi merkeziyetçilik, izlenebilirlik ve kurcalamama özellikleriyle, müzik endüstrisinin tekel sorunlarının üstesinden gelmesi için harika bir araç olan ve birbirini tamamlayabilen, merkezi olmayan ve parçalanmış telif haklarının otomatik olarak dağıtılmasını sağlayabilir.

Blokchain’deki sanat ve oyun pazarlarının patlaması ve büyümesi, Blockchain ve müzik endüstrisinin birleşimini kaçınılmaz kılıyor. Blockchain ekosisteminin sürekli gelişimi ve iyileştirilmesi öncülüğünde, NFT'ye yatırım yapmak için ön hat fonlarının ve ana akım piyasanın dahili itici gücü olabilecek Blockchain’e dayalı küresel bir NFT müzik ekosistemi oluşturmak zorunlu görünüyor. 2022'de, NFT'ler gelecekte müzik alanındaki kilit gelişme yönlerinden biri olabilir.

Kaynak: MEXC Research

IV. Summary

Yatırımcılar için en iyi yatırım aslında kendi algılarından gelir. Geçmişe bakıldığında, doğru yatırım sektörünü seçmek en büyük kazanca sebep olabilir ancak bireysel olarak bunu bilmek her zaman sınırlı olmuştur. DeFi'den NFT'ye, NFT'den GameFi'ye, GameFi'den Metaverse'e ve Metaverse'den Web3.0'a, MEXC Global'in "yüksek kaliteli projelerle modaya uygun sektörleri keşfetmeye" odaklandığını gördük. MEXC Global, daha hızlı proje listeleme ile takas edilebilir kripto para birimlerinin tamamı nedeniyle yüksek kaliteli projelerin ilk durağı oldu. Hemen hemen her kalite varlığının MEXC'de piyasaya sürüldüğü bulunmuştur. 2020'den bu yana, Binance ve Coinbase'de listelenmeden önce MEXC'de yüzlerce kaliteli proje listelendi. İleriye baktığımızda MEXC Global sektörlerini takip etmek ve onlardan yüksek kaliteli projeler seçmek kâr etmenin hızlı bir yolu olabilir.

Disclaimer: This article is reproduced from other media. The purpose of reprinting is to convey more information. It does not mean that this website agrees with its views and is responsible for its authenticity, and does not bear any legal responsibility. All resources on this site are collected on the Internet. The purpose of sharing is for everyone's learning and reference only. If there is copyright or intellectual property infringement, please leave us a message.
Back to top
©Copyright 2009-2020 BBC Network News      Contact Us   SiteMap